Klik op het icoontje achter elk agenda item voor meer informatie

2017
Loosbroek: Kerstpakkettenactie (van heden tot en met zaterdag 23 december)
dec 18 @ 09:00 – 18:00

De jaarlijkse kerstpakkettenactie is bedoeld voor mensen die met steun van hulpinstanties moeten rondkomen. Ook voor hen zijn mooie feestdagen en de gezelligheid van kerst belangrijk. Uw kerstpakket(je) mag in het portaal van de kerk worden gezet dagelijks tussen 09.00 uur en 18.00 uur tot en met 23 december. Alvast hartelijk dank namens werkgroep Lichtpunt.

Hebt u hulp nodig: lichtpunt.hdl@hetnet.nl

wo
Loosbroek: kerstviering voor leden van de KBO, de Katholieke Bond van Ouderen
dec 20 @ 13:30 – 14:15
zo
2017
Loosbroek: kerstgezinsviering met als thema: Kind van God met zang van kinderkoor Joy. Let op: ’s morgens is er geen viering!
dec 24 @ 17:00 – 17:45

De intenties zijn als jaargetijde voor Jo Dobbelsteen en overleden familie, voor Jan en Anna Pennins van der Aa en hun zoon Adriaan, voor Bert en Tony van Helvoort van Grinsven op verzoek van de KBO, voor Cor en Nieltje Lunenburg van Daal en hun zoon Harry, voor Mien de Mol-Dortmans, voor Ties van Pinxteren op verzoek van buurtvereniging ’t Oort, voor Henk van den Braak en voor de overleden ouders Van Krieken-de Mol

Loosbroek: kerstavond nachtmis met zang van koor Servanto. Let op: ’s morgens is er geen viering!
dec 24 @ 21:00 – 22:00

De intenties zijn als jaargetijde voor Jo Dobbelsteen en overleden familie, voor Jan en Anna Pennins van der Aa en hun zoon Adriaan, voor Bert en Tony van Helvoort van Grinsven op verzoek van de KBO, voor Cor en Nieltje Lunenburg van Daal en hun zoon Harry, voor Mien de Mol-Dortmans, voor Ties van Pinxteren op verzoek van buurtvereniging ‘t Oort, voor Henk van den Braak en voor de overleden ouders Van Krieken-de Mol.

2017
Loosbroek: Op het hoogfeest van Kerstmis houden we een Woord- en Communieviering met zang van het gemengd kerkkoor
dec 25 @ 09:30 – 10:30

Loosbroek: Kindje wiegen
dec 25 @ 11:00 – dec 26 @ 11:15

Het Kindje wiegen is een korte viering bij de kerststal voor de allerkleinsten: dreumesen, peuters, kleuters en kinderen van groep 3.

2017
Loosbroek: Tweede Kerstdag, Woord- en Communieviering met zang van vrouwenkoor La Orféon
dec 26 @ 09:30 – 10:30

De intenties zijn voor Wim en Jaan Ceelen-Mulders vanwege fundatie en b.g.v. de verjaardag van Jaan, voor de overleden ouders Konings-Van Stiphout b.g.v. de verjaardag van vader en de sterfdag van moeder, als jaargetijde voor Jo van de Doelen, voor Mien Roefs-Schimmel op verzoek van de parochie en voor Piet Gijsbers.

2018
Loosbroek: Nieuwjaarsdag maandag 1 januari eucharistieviering m.m.v. Gemengd Koor
jan 1 @ 09:30 – 10:30

De intenties zijn voor ………………….

Na deze viering houden de kerken van Dinther en Heeswijk Nieuwjaarsreceptie, zowel in het Willibrordcentrum als in CC Servaes.

Heeswijk. Nieuwjaarsconcert door “Cugnon Project”.
jan 1 @ 14:00 – 16:00

Zo’n 40 musici vanuit de hele wereld zijn enkele dagen in Heeswijk-Dinther om samen te musiceren. Een initiatief van Stichting Cugnon Project, o.l.v. Chris Duindam, violist en docent aan het Utrechts-, Gronings- en Brabants Conservatorium. Jong muzikaal talent treedt samen met ervaren musici op ! Van afgelopen jaren weten we, dat het gebodene van een hoog niveau is. Prachtige muziek, ten gehore gebracht in de fraaie en akoestisch perfecte kerk van Heeswijk. Een lust voor oog en oor !

Van harte welkom….de entree is gratis !

Thema-avond film: De onschuldigen. Locatie De Rots, Berlicum
jan 23 @ 20:00 – 22:00

In de nadagen (1945) van de Tweede Wereldoorlog: in een benedictinessenklooster in Polen hebben Russische soldaten de zusters verkracht en zeven zijn zwanger geraakt. Intense dialogen, schuld en schaamte. En het bidden? Blijft je geloof levend wanneer alles waar je voor gestaan hebt, ‘verkracht’ is? Geloof is erg kwetsbaar.

Frans-Poolse speelfilm van Anne Fontaine is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.

feb
2018
Thema-avond: Het gesprek tussen overheid en basis: René Peters (cc Servaes, Dinther)
feb 27 @ 20:00 – 22:00

René Peters kent onze streek (als ex-wethouder van Oss), hij kent Brabant, hij zit nu in de Tweede Kamer (CDA). Hij wil korte lijntjes, is tegen overbodige regelgeving, wil mensen tot elkaar brengen. Hij worstelt met de stroperigheid van de landelijke politiek. Wat is zijn ‘drive’? Hoe denkt hij Nederland socialer te maken? Hoe kijkt hij aan tegen de tweedeling van onze maatschappij?

Inleider: René Peters, lid van de Tweede Kamer.

mrt
2018
Thema-avond Als God buitenspel raakt (Willibrordcentrum Heeswijk)
mrt 27 @ 20:00 – 22:00

Daar lijkt het verdacht veel op vandaag: God buitenspel. Ergens is Hij er nog wel op het speelveld van on ze maatschappij, maar Hij doet niet meer mee. Zo schijnt het.
Hoe brengen wij Hem weer in het veld? Zaaien… we kunnen zaaien. Een mosterdzaadje is al voldoende. En er groeit een plant op die plek biedt aan vele vogels van diverse pluimage. Dit is – voorlopig – al voldoende voor onze maatschappij die ontvlecht raakt.

Inleider: Joost Jansen, norbertijn van de Abdij van Berne en pastor van de Heilige Augustinus parochie.