Klik op het icoontje achter elk agenda item voor meer informatie

2018
Eucharistie in Loosbroek samengesteld door Z.L.T.O. Bernheze b.g.v. Boerengezinsdag met zang van koor Present uit Vorstenbosch.
feb 23 @ 10:30 – 11:30
Dinther: Eucharistieviering met het Mannenkoor
feb 25 @ 10:45

Ons gebed is speciaal voor:

Willa en Driek v.d. Velden-Langenhuijzen v.w. jaargetijde
Adriaan v.d. Boom, Aaron en overleden familie v.d. Boom-v.d. Laar
Antoon en Nellie v. Berkel v.w. sterfdag
Wij missen jullie
Ineke v.d. Heijden-Hafkamp en haar ouders
Antonius en Hendrika Verhoeven – van Eert en zonen Frans en Martien v.w. jaargetijde
Diny v.d. Berg-Langenhuizen en dochter Angelien v.w. verjaardag
Ouders van Kessel-Swanenberg en Jan Goyaarts
Gerard Saegaert v.w. zijn verjaardag en voor moeder (mammie) Saegaert: we houden van jullie
Arjan v.d. Broek

Heeswijk. Kinderkerk
feb 25 @ 11:00 – 11:30

Kinderkerk in Heeswijk

Op zondag 25 februari is er weer Kinderkerk in de Willibrorduskerk in Heeswijk. De viering begint om 11. 00 uur. Het thema is deze keer:  Ook jij wordt gezien.

Centraal staat het verhaal over Zacheüs. Hij is niet geliefd bij de mensen, ze willen hem liever niet zien. Maar er is iemand die Zacheüs wél ziet zitten, ondanks alles wat hij fout heeft gedaan…

Kinderkerk is een korte viering voor jonge kinderen vanaf ongeveer 3 jaar. De opzet is steeds hetzelfde, zodat kinderen al snel mee durven en kunnen doen.

Samen zingen, luisteren naar een verhaal uit de kinderbijbel, samen bidden : ook nu brengen we onze lichtjes weer naar Maria. En natuurlijk maken we ook weer een leuk knutselwerkje. Na de viering is er koffie/thee/ranja en een kleurplaat.

di
2018
Thema-avond: Het gesprek tussen overheid en basis: René Peters (cc Servaes, Dinther)
feb 27 @ 20:00 – 22:00

René Peters kent onze streek (als ex-wethouder van Oss), hij kent Brabant, hij zit nu in de Tweede Kamer (CDA). Hij wil korte lijntjes, is tegen overbodige regelgeving, wil mensen tot elkaar brengen. Hij worstelt met de stroperigheid van de landelijke politiek. Wat is zijn ‘drive’? Hoe denkt hij Nederland socialer te maken? Hoe kijkt hij aan tegen de tweedeling van onze maatschappij?

Inleider: René Peters, lid van de Tweede Kamer.

Dinther: Woord- en Communieviering
mrt 4 @ 10:45
Heeswijk. Het bidden van de rozenkrans
mrt 9 @ 19:00 – 20:00
di
2018
Thema-avond Als God buitenspel raakt (Willibrordcentrum Heeswijk)
mrt 27 @ 20:00 – 22:00

Daar lijkt het verdacht veel op vandaag: God buitenspel. Ergens is Hij er nog wel op het speelveld van on ze maatschappij, maar Hij doet niet meer mee. Zo schijnt het.
Hoe brengen wij Hem weer in het veld? Zaaien… we kunnen zaaien. Een mosterdzaadje is al voldoende. En er groeit een plant op die plek biedt aan vele vogels van diverse pluimage. Dit is – voorlopig – al voldoende voor onze maatschappij die ontvlecht raakt.

Inleider: Joost Jansen, norbertijn van de Abdij van Berne en pastor van de Heilige Augustinus parochie.

Heeswijk. Kinderkerk
apr 1 @ 11:00 – 11:30

Een korte viering, speciaal voor kinderen tot ongeveer 7 jaar.

2018
Heeswijk. Het bidden van de rozenkrans.
apr 13 @ 19:00 – 20:00
Heeswijk. Het bidden van de rozenkrans
mei 11 @ 19:00 – 20:00
za
Heeswijk. Vormselviering in de kerk van Dinther
mei 12 @ 10:45 – 11:45

Het H. Vormsel, waarbij de vormelingen uit Heeswijk en Dinther samenkomen in de kerk van Dinther,  wordt toegediend door Mgr. de Korte, bisschop van Den Bosch.