Klik op het icoontje achter elk agenda item voor meer informatie

wo
Dinther: Uitvaart Jet van der Heijden-Smits
nov 13 @ 10:30 – 11:30

Jet van der Heijden-Smits overleden
Onze medeparochiaan Jet van der Heijden-Smits is overleden op zondag 10 november 2019. Zij mocht 93 jaar oud worden. Wij gedenken haar in dankbaarheid en bidden om Gods troost voor haar familie en voor allen die van haar hielden bij het dragen van dit verlies. De uitvaartdienst is op woensdag 13 november 2019 om 10.30 uur in de St Servatiuskerk. Aansluitend is de begrafenis op het parochiekerkhof van Dinther.

Dinther: Eucharistieviering met Amicanto – Werelddag van de armen
nov 17 @ 10:45 – 11:45

Wij bidden voor:
Christ Verkuijlen en voor kinderen Peter en Ingrid, schoonzoon Henny en voor de 95e verjaardag van moeder
Toon en Stien Dortmans, Guus en Stefan
Overleden ouders Smits v.d. Bersselaar, zoon Rien en kleinzoon Twan
Wim en Annie Somers- Smulders en zoon Bennie en overleden familieleden Somers en overleden familieleden Smulders

Werelddag van de armen

“De hoop van de armen is niet voor altijd verloren” (Psalm 9, 19). Dit is het thema van de Werelddag van de Armen die dit jaar plaatsvindt op 17 november. De paus ontleent het thema aan psalm 9. “Deze psalm werd geschreven in een tijd van grote economische ontwikkelingen die, zoals wel vaker gebeurt, ook leidde tot sociale ongelijkheid”, schrijft de paus.
“De situatie is niet veel anders dan vandaag de dag”, vervolgt hij. “Eeuwen gaan voorbij, maar de situatie van rijk en arm blijft constant. Het is alsof de geschiedenis ons niets leert. De woorden van de psalm gaan niet over het verleden, maar over ons heden, zoals God daar naar kijkt.” Paus Franciscus noemt in dit verband families die op de vlucht zijn, weeskinderen die worden uitgebuit, jonge mensen zonder werk, slachtoffers van geweld, het leed van immigranten en daklozen. De Schrift doet een beroep op ons waar het gaat om de zorg voor de arme. Paus Franciscus: “Waar we maar kijken, het woord van God wijst ons naar de armen, naar degenen die nood hebben aan de eerste levensbehoeften, omdat ze afhankelijk zijn van anderen.” “Help mee om ervoor te zorgen dat niemand gebrek voelt aan nabijheid en solidariteit.” Het doel van de Werelddag van de Armen is meer dan concrete hulp geven. Het doel is te groeien in betrokkenheid op de nood van concrete personen en om armen hoop te geven. Daarvoor is een volgehouden inzet nodig. “Vóór alles hebben de armen nood aan God en zijn liefde, die zichtbaar wordt door ‘de middenklasse van de heiligheid’, mensen die door hun eenvoud van leven de kracht van christelijke liefde helder maken. God heeft verschillende manieren en wegen om het hart van mensen te raken. Zeker, de armen komen naar ons toe, omdat we hen eten geven, maar wat ze werkelijk nodig hebben is meer dan ons aanbod van een boterham of warme maaltijd. De armen hebben onze handen nodig om ze op te tillen, onze harten om weer genegenheid te voelen, onze aanwezigheid om eenzaamheid te overwinnen. In één woord: ze hebben liefde nodig.”

Bisschop Gerard de Korte

di
2019
Doop voorbereidings avond in Parochiecentrum ” De Rots” in Berlicum.
nov 26 @ 19:30 – 21:00

Meer informatie over het Doopsel leest U op deze website onder “Dopen”.

Daar kunt U ook het doop formulier downloaden.

Parochiecentrum “De Rots” ligt aan Kerkwijk 44a in Berlicum.

Heeswijk: “Kerst-in” in de Willibrorduskerk
dec 15 @ 14:30 – 15:30

Inhoud: Samen op weg naar Kerstmis !

Naast samenzang is er een concert door de Koninklijke Fanfare St. Willibrord van Heeswijk

2019
Heeswijk: K E R S T C O N C E R T in de Willibrorduskerk door Koor Vivace met medewerking van het Berlicumse Koor Forza Vocale.
dec 22 @ 07:30 – 10:00

Gratis entree.   Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Na afloop bent U, voor een lekkere kop koffie/ thee met kerstbrood,  allemaal van harte welkom in het, naast de kerk gelegen, Willibrordcentrum .

di
2019
Heeswijk: Eucharistieviering voor alle parochianen van de parochie Heilige Augustinus met medewerking van het Willibrorduskoor
dec 31 @ 19:00 – 20:00

Oudjaar viering voor de hele parochie met koffie en oliebollen in het naast de Heeswijkse kerk gelegen Willibrordcentrum.

Intenties:

feb
2020
Loosbroek: Doop dankviering voor alle dopelingen en hun families in de Antoniuskerk.
feb 2 @ 15:00 – 16:00

Tijdens deze parochiebrede viering krijgt U de doopschelp of het doophandje weer terug.