Nog 1 keer zal de H. Willibrorduskerk van Heeswijk stralen. Op zondag 6 september om 14.00 uur nemen de parochianen/ vrijwilligers die zich, vanwege de Corona-crisis, hebben  moeten inschrijven, afscheid. De prachtig versierde kerk is VOLGEBOEKT. Met medewerking van het Pastoresteam, het Gilde St. Willebrord, Koninklijke Fanfare St. Willibrord, vertegenwoordiger namens Locatieraad Heeswijk Jeannette Dekker, het parochieel Willibrorduskoor, wordt een eeuwenlange historie afgesloten. Nog een keer bespeelt organist Dan Loredan het prachtige Smits- orgel, een rijksmonument !

Na afloop van de, 40 minuten durende plechtigheid volgt, overeenkomstig het gekozen thema: “KERK IN BEWEGING”,  een rij- looptocht naar de St. Servatiuskerk van Dinther. Daar wordt “Heeswijk” hartelijk welkom geheten door “Dinther”. De brandende Godslamp, gewijde hosties en altaarsteen van de H. Willibrordus worden vanuit Heeswijk naar Dinther gebracht. Daar vindt opnieuw een welkomst plechtigheid plaats. Medewerking wordt verleend door het Pastoresteam, Gilde St. Barbara, Ria van Hemmen namens Locatieraad Dinther. Ook daar bespeelt organist Dan Loredan, het orgel. Na afloop is er een welkom voor iedereen in de Ontmoetingstuin, die schuin achter de St. Servatiuskerk ligt ! Bij slecht weer wordt uitgeweken naar CC. Servaes, naast de kerk. De gehele plechtigheid vindt plaats, met inachtneming van de huidige Corona-regels.

NOOT: Voor alle parochianen voor wie, vanwege de huidige beperkingen geen plaats meer is in een of beide kerken geldt: de kerk van Heeswijk is, van 3 tot 4,  extra geopend om persoonlijk afscheid te kunnen nemen.