Bijbelreis naar Cyprus

In de voetsporen van Paulus

 Wist u dat pastor Guido Dieteren al méér dan 20 jaar oecumenische Bijbelreizen organiseert? Ieder jaar gaat hij met een groep geïnteresseerden naar een Bijbelse bestemming. En dit jaar reist pastor Guido ‘in de voetsporen van Paulus’ naar Cyprus.

Cyprus is misschien voor velen een wat onbekender land, maar dit eiland herbergt onvoorstelbaar veel culturele rijkdom en natuurlijke schoonheid.

Cyprus, een bijzonder land, waarheen ooit dus de apostelen Paulus en Barnabas ons voorgingen.

Cyprus is het meest oostelijk gelegen Europese eiland in de Middellandse Zee. Het is een eiland met een prachtige natuur en een zeer rijk cultureel erfgoed, met invloeden uit de tijd van de Phoeniciërs, Assyriërs, Perzen, Grieken en Romeinen. Overal vind je dan ook prachtige kloosters, ruige kastelen, eeuwenoude kerkjes en restanten van Grieks-Romeinse vestingen.

We rijden over schitterende kustwegen, trekken dwars door het ruige Troödosgebergte en bezoeken prachtige steden als Larnaka, Nicosia, Famagusta, Kykkos, Limassol en Pafos. En wat deze reis heel speciaal maakt, is dat er in het programma zelfs een driedaags bezoek aan Noord-Cyprus is opgenomen!

Het wordt een ‘Cyprus-net-even-anders’-reis want er is op deze reis heel veel te zien en te beleven. Het belooft dan ook weer zo’n kerkelijk-culturele reis te worden vol indrukwekkende ontmoetingen, waarbij we soms toeristen zijn, maar ook hier en daar nog ware reizigers, die gastvrij onthaald worden. En natuurlijk ligt de nadruk op het reizen samen met elkaar vanuit een Bijbels-religieuze achtergrond. Kortom, het wordt een reis om nooit meer te vergeten!

Deze complete 15-daagse reis naar Cyprus zal gehouden worden van zaterdag 3 september t/m zaterdag 17 september.

Bent u geïnteresseerd en/of wilt u ook mee? Neem dan contact op met pastor Guido: guido.dieteren@casema.nl.