Na overleg met de pastores van Heeswijk-Dinther-Loosbroek, Heesch-Nistelrode-Vorstenbosch en de Protestantse Kerk Dinther, gaat Lichtpunt HDL en Bernheze Lichtpunt een grote inzameling houden voor Oekraïne. Dit is een organisatie die mensen in nood van hulpmiddelen voorziet binnen de gemeente Bernheze, zoals ook vluchtelingen.

Deze wordt gehouden van 10 t/m 19 maart in alle kerkportalen van deze geloofsgemeenschappen en in de Mariakapel van Heeswijk, dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Een Oekraïens gezin heeft enkele jaren in Loosbroek gewoond. Aan hen heeft Lichtpunt HDL hulp geboden. Dit gezin heeft met vrijwilligers contact in het Heilige Familiehuis in Orzysz in Polen, 150 km van de grens met Oekraïne waar de treinen met vluchtelingen binnenkomen. Hier helpt ook de moeder van het gezin.
Het contact loopt via Vrijoekraine.eu en de Caritasorganisatie daar.

Alles gaat naar een centrale plaats en daarna wordt het naar Polen, naar Caritas Diecezji Ełckiej, gebracht. Hun missie is het geven van spirituele en materiële hulp en hoop op een waardig leven aan mensen die zich in deze moeilijke levenssituatie bevinden. Ełcka Caritas vervult zijn missie door gespecialiseerde centra op te richten en te beheren en hulp te geven aan degenen die het nodig hebben. In haar activiteiten implementeert Caritas Diecezji Ełckiej het gebod om de naaste lief te hebben door steun en hoop te geven.

Hoe langer het Oekraïense leger stand houdt en hoe meer steun het krijgt, hoe groter is de kans dat de vrije democratische wereld uiteindelijk de overwinning boekt op de dictatuur van Poetin.

Wat kunt u geven?
Persoonlijke hygiëne-artikelen, houdbare producten in blik en doosjes, verbandmaterialen en EHBO-doosjes, voor kinderen kunt u denken aan babyflesjes en speentjes, knuffels, luiers, wanten en mutsen, kleurplaten, kleurpotloden.

Graag inpakken in een doos en erop zetten wat erin zit. Er wordt geen kleding en producten in glas opgehaald!

Zie ook de lijst bij uw boodschappenwinkel en volg de media, waaronder DeMooiBernhezeKrant van week 10. Ook hangen er berichtgevingen in de openbare gebouwen.

Meer informatie kunt u vinden op de website Vrijoekraine.eu. waar u kunt doneren. Daarnaast kunt u terecht bij Bernheze Lichtpunt, tel. 06-10402525 (Hennie van de Brand) en tel. 06-51926349 (Ria van der Wijst).

Namens Lichtpunt HDL en Bernheze Lichtpunt, alvast hartelijk dank!

En komende zondag, 13 maart, zal er in de hele Augustinusparochie een extra collecte worden gehouden voor Oekraïne.