Hoe gaat het nu met pastor Guido?

 Beste parochianen,

Zoals u ongetwijfeld weet, ben ik vorig jaar september begonnen als pastor in onze Augustinusparochie. Hiervoor had ik ruim 20 jaar als pastor gewerkt in de regio Wageningen en daarvoor bijna 10 jaar in de regio Hoorn.

Ik had veel zin om in de Augustinusparochie aan de slag te gaan.

Maar na een prachtige start liep het helaas anders dan we allemaal verwacht hadden. Want half oktober werd ik onverwacht opgenomen in het ziekenhuis. Daar bleek dat ik de ziekte van Kahler heb. Dit is een vorm van beenmergkanker. Gelukkig is deze heel goed te behandelen.

De afgelopen maanden heb ik daartoe diverse chemokuren gehad en eind februari volgde de uiteindelijke stamceltransplantatie.

De artsen zijn erg tevreden over het verloop en in medisch-technisch opzicht zijn de behandelingen heel goed geslaagd. Ik zal weer de oude worden, zij het met een ziekte bij me. Maar die kan dankzij de medische wereld onder controle gehouden worden.

Maar het was wel een ingrijpende periode, zowel voor mij als voor mijn vrouw Rieneke. De vele blijken van meeleven, al die voor ons aangestoken kaarsjes, al die vertrouwvolle gebeden, ze zijn ons voor ons een grote steun!

Ik ben nu aan het herstellen van alle behandelingen. Ik moet opnieuw mijn immuunsysteem opbouwen en nieuwe weerstand krijgen. En dat duurt even.

Gelukkig merk ik veel vooruitgang, mijn energie neemt toe en ik kan weer focussen op zaken die mijn aandacht vragen.

Daarom ben ik sinds april weer half-time aan het werk. En daar ben ik erg blij mee. Zo heb ik samen met mijn collega’s en veel parochianen Palmzondag, de Goede Week en Pasen mogen vieren.

De komende maanden ga ik verder revalideren, zodat ik weer volledig aan het werk kan in de parochie. Wat allemaal precies gaat lukken, kan ik niet helemaal inschatten. Maar de wil, de zin, de interesse en de intentie zijn er. Spannend dus, maar ik heb er veel zin in.

Hopelijk zien we elkaar gauw weer!

Veel groeten van pastor Guido Dieteren
 

Bij de foto: Pastor Guido gaat samen met pastor Isabel voor in de kerk van Dinther.