Veel mensen voelen het wel: er is méér tussen hemel en aarde. Maar wat dan en hoe geef je daar invulling aan in de praktijk? Dat is voor iedereen anders. Vrijdagavond 14 oktober wordt daar aandacht aan gegeven tijdens de Spiritualiteitsavond georganiseerd in de kerk van Loosbroek. Er zijn drie sprekers uitgenodigd, die elk hun eigen wereldse, culturele of sociale verhaal vertellen binnen het thema ‘Wereld van verschil’.

 

Een bijzondere avond. Dat is wat je kunt verwachten. Toch gaat het over de wezenlijke dingen in het leven; het vinden van connectie. De organisatie weet dit te bereiken doordat het onderwerp en de sprekers mensen van alle leeftijden aanspreken. Het gesprek heeft de vorm, zoals het welbekende tv-programma DWDD (De Wereld Draait Door), oftewel in deze editie dus Loosbroek Draait Door.

 

Gespreksleider deze avond is Mieke Dobbelsteen. Zij vertelt: “We zijn heel blij met de drie gasten die komen spreken. Zij hebben meer van de wereld gezien en hebben bijzondere keuzes gemaakt in hun leven, wat veel invloed heeft gehad. Met vernieuwde inzichten en levenswijsheden komen zij dit met ons delen, in de hoop dat anderen daardoor ook invulling, inspiratie of zingeving vinden.”

 

Iedereen beleeft de wereld anders. Daarover wil de organisatie deze avond graag een gesprek op gang brengen. Door te luisteren naar andermans verhalen, realiseer je hoe je zelf in het leven staat en hoe je je leven vorm wilt geven. Niet voor niets zijn tv-programma’s zoals Hello Goodbye, Ik Vertrek en Boerderij Van Dorst razend populair.

 

De avond wordt georganiseerd door Gert-Jan van Heck, Ria van der Wijst, Rian Heerkens, Riejan Vinkhuyzen, Angelique van den Boom en Ingrid Sigmans. Sprekers deze avond zijn Anne-Marie van Graafeiland-van Heck, Johan van Rijswijck en Erik Verkuijlen. Bovendien zal Ingrid Habraken aanwezig zijn met haar handwerken. Tevens liggen er boeken van de Abdijwinkel over dit onderwerp. Zowel bij aanvang als bij afsluiting van de avond wordt een optreden verzorgd over dit onderwerp door de Loosbroekse artiesten Mieke, Linda, Chinouk, Anne-Lous en Maikel.

 

De avond start om 20.30 uur, inloop vanaf 20:00 uur. De avond duurt ongeveer tot 22:00 uur. Er is gratis koffie/thee vooraf. Achteraf is gelegenheid om gezellig met elkaar na te praten met een hapje en een drankje. Wees welkom!