De Wereldjongerendagen (WJD) zijn het grootste jongerenevenement ter wereld. Honderdduizenden jongeren uit de hele wereld komen samen om het katholieke geloof te vieren. WJD betekent dan ook: nieuwe vrienden maken, nieuwe culturen leren kennen, feest vieren, samen de eucharistie beleven, je grenzen verleggen en vooral heel veel gezelligheid. Het belooft een ervaring te worden om nooit te vergeten. Dus wees erbij van

1 tm 6 augustus 2023 in Lissabon, Portugal!

Kosten & Inschrijving

Inschrijven voor deze reis gebeurt via reisorganisatie Huis voor de Pelgrim.

De reissom voor onze reis is € 1139,00.

Inbegrepen zijn vervoer, maaltijden, verblijf, volledig verzorgd programma, entrees voor zover onderdeel van programma, reisbegeleiding, deelname aan WJD, een (uitgebreid) voorbereidingsprogramma in Nederland én reünie na afloop van de reis.

Als aanmoediging stelt onze Augustinusparochie € 100,00 voor iedere deelnemer (vanuit de parochie) in het vooruitzicht.

Voor wie?

De reis van Jong Bisdom Den Bosch naar de WJD staat open voor jongeren in de leeftijd van 16 t/m 35 jaar. Het is een katholiek evenement, maar jongeren van ALLE geloofsovertuigingen zijn van harte welkom. Van de deelnemers wordt een goede conditie verwacht. Met een groep ga je op reis, je ontmoet andere culturen en maakt herinneringen.

Speciale uitnodiging voor dove jongere(n)!

Ben jij doof, jong katholiek of misschien anders gelovig? Dan ligt er nu voor jou de kans om ook de WJD mee te maken. De reis van Jong Bisdom Den Bosch wordt namelijk in samenwerking met het Katholiek Doven-pastoraat georganiseerd en staat dus speciaal open voor dove jongeren! Het is voor alle jongeren een unieke kans de WJD te beleven met een extra dimensie, namelijk om met dove jongeren op pad te gaan en deze reis te beleven.

WJD, Jongeren in onze Augustinusparochie

Op zondag 2 april, Palmzondag, komen de jongeren van Jong Bisdom Den Bosch met onze parochie meevieren in de kerk van Middelrode. De viering begint om 9.30 uur.

Jong Bisdom Den Bosch sluit vaker aan bij vieringen in het bisdom. Bij deze vieringen nodigen ze speciaal de jongeren uit zodat die niet als enige jongere in de kerk zitten. Na de vieringen verkopen ze kaarsen; de opbrengst is voor de Wereldjongerendagen, om de reis te kunnen maken.