Afbeelding2

Bijna twee jaar heeft pastor René Janssen zich ingezet voor de Parochie Heilige Augustinus. Om de drie weken was hij op zaterdag, zondag en maandag aanwezig. Als lid van het pastoresteam ging hij voor in eucharistievieringen, doopte hij kinderen, hield hij zich bezig met diaconale taken, was hij betrokken bij het wel en wee van de parochianen en bracht hij mensen samen. Zijn pastorale activiteiten combineerde hij met zijn werk als wiskundedocent. Maar de zorgcrisis eind vorig jaar van zijn beide ouders, leverde hem een stevige extra zorgtaak op. Het werd steeds moeilijker zijn taken te blijven uitvoeren. Daarom moest hij besluiten het werk in onze parochie te beëindigen. Heel erg jammer, maar wel te begrijpen.

Op zondag 10 juli ging hij nog voor in twee vieringen binnen de Augustinusparochie.

Eerst in de Antoniuskerk te Loosbroek en als allerlaatste in de Servatiuskerk te Dinther. Op beide plekken werd aandacht besteed aan zijn afscheid. In Loosbroek deed Toon de Mol een mooi dankwoordje en in Dinther spraken Jasper Leerssen (locatieraad Heeswijk-Dinther), Karin van der Heijden (parochiebestuur) en Isabel van Baal (pastoresteam) hem toe in lovende bewoordingen. De woorden werden vergezeld met de overhandiging van bloemen en presentjes.

De parochie bedankt pastor René voor de bijzonder prettige samenwerking, wij steken hem een hart onder de riem bij de zorg voor zijn ouders en wij wensen hem voor de toekomst het allerbeste toe.